Fine Line Tattoos by Lee Een Fine Line Tattoo of ‘single needle” Tattoo is simpel weg een Tatoeage die wordt gezet met dunne fijne lijntjes. Dankzij de vooruitgang in de tatoeëertechnologie zijn tatoeëerders tegenwoordig in staat om ontwerpen te maken die steeds gedetailleerder en interessanter worden. Deze tattoo-stijl staat bekend als fine-line tattoo-stijl en deze ontwerpen zijn bedoeld om te lijken op het uiterlijk dat technische pennen op papier kunnen bieden. Fijne lijntatoeëring wordt gekenmerkt door rechte of gebogen lijnen die erg dun zijn en er wordt geen gebruik gemaakt van gradaties in schaduw of kleur. Deze tatoeages benadrukken vorm, niet kleur, textuur of schaduw. Daarom kunnen er veel details in het ontwerp worden opgenomen zonder dat het wordt overladen. Dit soort tatoeage wordt gedaan met ronde voeringnaalden, dus het veroorzaakt minder pijn dan andere krachtigere, dikkere tatoeagestijlen waarbij de huid dieper en langer moet worden gepenetreerd.