Tattoo

Bij onze tattooshop in nijmegen kunt u terecht voor al uw unieke tatoeages. Een tatoeage is iets persoonlijks en moet voor iedereen uniek zijn. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van eigen designs. Een aantal voorbeelden van onze tattoostijlen zijn: Portret tattoo, old school, new school, black and grey, Japans, Maori, Chicano en cover up van oude tatoeages.

Om tot een dergelijk tattoo ontwerp te komen is het handig om ons een idee te geven van wat u wilt, u kunt dan bijvoorbeeld tekeningen, foto’s of afbeeldingen meenemen naar onze tattooshop in nijmegen. Dat geeft ons een idee vanuit waar wij moeten starten. Het tattoo ontwerp en of tattoo idee zal worden besproken en aangepast tot het gewenste resultaat bereikt is.

Telefonisch een afspraak maken is helaas niet mogelijk, wel kunnen wij u voorzien van informatie. Voor uitgebreid advies en het creëren van het juiste tattoo ontwerp of het bekijken van tattoo afbeeldingen ontvangen wij u graag in onze tattooshop gevestigd aan de tweede

 walstraat in nijmegen. Op dat moment kunnen wij ook direct met u over de tattooprijzen hebben

(onderstaande is afkomstig van wikipedia)

 

TATOEAGE

Een tatoeage (ook: tatoeëring en tegenwoordig wordt ook het Engelse tattoo veel gehoord) is een versiering van het lichaam met onder de opperhuid aangebrachte

inkt.

De term tatoeage komt waarschijnlijk van het Tahitiaanse woord tatu, dat streep of vlek betekent.

AANBRENGEN VAN TATOEAGES

Tatoeages worden aangebracht door een van inkt voorziene tatoeage-naald door de lederhuid te prik

ken. Een tatoeëerder gebruikt hiervoor over het algemeen een tatoeëermachine met speciale tatoeëerinkt. Doe-het-zelvers gebruiken een enkele naald met draad om de punt gedraaid, en Oost-Indische inkt. Bij het aanbrengen van een tatoeage moeten voldoende hygiënische maatregelen genomen worden, zoals het gebruik van steriele materialen. De huid wordt doorprikt door middel van een of meerdere naalden die meer dan 100 keer per seconde op en neer gaan en zo de tekening onder de huid zetten. Men geeft vaak aan dat het laten aanbrengen van een tatoeage erg pijnlijk is. In werkelijkheid kan het best meevallen, al kan de pijn erger worden naar gelang waar op het lichaam de tatoeage gezet wordt.

GESCHIEDENIS

‘Ötzi’, de ijsmummie uit de Alpen, die zo’n 5350 jaar geleden leefde, had 59 tatoeëringen. Er zijn tatoeages op Egyptische mummies gevonden, die van 2000 voor Christus dateren. Ook de Oekokprinses droeg tatoeages. Ook in de klassieken wordt er gerefereerd aan tatoeages bij de oude Grieken, de Germanen en nog meer volkeren.

De huidige Europeanen ontdekten de techniek van de tatoeage bij de Polynesiërs en Amerikaanse Indianen. In het Tahitiaans betekent het woord tattau markeren.

REDENEN OM EEN TATOEAGE AAN TE BRENGEN

 


Tatoeage uit het concentratiekamp Auschwitz


Traditionele Japanse tatoeages zoals gebruikelijk bij de Yakuza

 

Tatoeages worden aangebracht om zeer verschillende redenen:

esthetisch: de tatoeage wordt als een sieraad voor het lichaam beschouwd.
status: de omgeving van de drager (en de drager zelf) ontleent een bepaalde waarde aan de tatoeage, zoals bij de Nieuw-Zeelandse Maori de Tā moko.
identificatie: de drager hoopt aan de hand van zijn tatoeage te worden herkend, na bijvoorbeeld verdrinking. Dit was de gebruikelijke reden voor zeelui. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kregen de meeste gevangenen in Auschwitz een identificatienummer op hun arm getatoeëerd. Bij leden van de SS, het elitekorps van nazi-Duitsland, werd hun bloedgroep onder hun oksel getatoeëerd.
medisch: de drager hoopt gevrijwaard te blijven van bepaalde ziekten door het dragen van een tatoeage. Zo had Ötzi tatoeages op gewrichten, reden waarom men vermoedt dat hij aan artrose leed.
cosmetisch: littekens, brandwonden of wijnvlekken kunnen door middel van tatoeages minder opvallend gemaakt worden. Ook worden verloren gegane wenkbrauwen vervangen door tatoeages.
intimidatie: de drager geeft aan lid te zijn van een bepaalde criminele organisatie zoals de Yakuza in Japan. Soms heeft de tatoeage binnen het criminele milieu een specifieke betekenis; zo zou in bendes in de Verenigde Staten en Canada een tatoeage op het gezicht in de vorm van een traan het teken zijn dat men een lid van een rivaliserende bende zou hebben gedood.
volwassenwording: In een aantal culturen is het gebruikelijk dat een persoon zich bij het bereiken van de puberteit laat tatoeëren.
Het roer omgooien: Het maken van een nieuwe start in het leven is vaak een reden om een tatoeage te laten zetten en zo te laten zien dat je veranderd bent.
herinnering: Ter nagedachtenis wordt soms een overleden geliefde of huisdier afgebeeld. De inkt wordt hiervoor soms gemengd met fijngezeefde as uit het crematorium.

BEKENDE TATOEAGES

Een tribal-tattoo
Bekende tatoeages zijn:

De Tribal, hierbij worden elementen uit de Maori-, Polynesische- of Indiaansecultuur, of een hieraan verwant lijnenpatroon, afgebeeld.
De Lower back tattoo, waarbij een afbeelding op de onderrug wordt gemaakt. Deze plek wordt vooral door vrouwen gebruikt.
De traan onder het oog, deze wordt gebruikt om rouw aan te geven, of binnen bepaalde bendes om aan te geven dat de drager iemand vermoord heeft.
Drie of vijf punten tussen de duim en wijsvinger. Deze worden in het criminele milieu gebruikt en hebben verschillende betekenissen. Bij drie punten wordt ook geloof, hoop en liefde gebruikt als betekenis.
Geloof, hoop en liefde bestaande uit een kruis, een anker en een hart. De tatoeage is gebaseerd op de brief van Paulus aan de Korinthiers en was vooral bij zeelui populair.

GEVAREN BIJ TATOEAGE

Het aanbrengen van tatoeages brengt meer risico’s met zich mee dan de meeste mensen weten. Ten eerste kunnen er bij onvoldoende hygiëne of bij gebruik van besmet materiaal verschillende soorten infectieziekten zoals hepatitis (met name hepatitis C), tuberculose en hiv overgebracht worden bij het tatoeëren. In de literatuur worden enkele meldingen gemaakt van sarcoïdose of een anafylactische schok na het laten zetten van een tatoeage. Ook komt het een enkele keer voor dat de in de huid aangebrachte Oost-Indische inkt allergische reacties oproept.

Mensen met een hartziekte of diabetes wordt sterk afgeraden zich te laten tatoeëren. In de Verenigde Staten verbiedt het Rode Kruis mensen die zich minder dan een jaar geleden door een niet-professionele instelling hebben laten tatoeëren bloed af te staan. Hetzelfde geldt voor Nederland, als je je aanmeldt als bloeddonor bij het Rode Kruis of bij Sanquin mag je geen tatoeage hebben die nog geen jaar oud is.

VERWIJDEREN

Soms krijgt de drager van een tatoeage hier spijt van, bijvoorbeeld omdat hij wordt nagewezen, omdat hij niet meer behoort tot de club waar de tatoeage naar verwijst, of omdat de tatoeage hem beperkt bij het vinden van werk. Er bestaat een methode waarmee een professional met een laser de pigmentbolletjes door middel van verwarming kan laten breken, waardoor die (langzaam) in de bloedbaan kunnen worden opgenomen en zo afgevoerd. Er zijn verschillende soorten lasers op de markt, de meest gebruikte is de Yag-Laser Tatoeage verwijdering dient vakkundig te gebeuren, omdat anders het risico bestaat dat er een brandwond ontstaat.

ALTERNATIEVE VORMEN VAN TATOEAGE

Permanente make-up: wordt meestal in het gezicht gebruikt om wenkbrauwen, eyeliners en lipliners definitief te pigmenteren.
De hennatatoeage wordt met henna (een rode kleurstof) op de huid aangebracht. Wanneer men enkele dagen de tijd neemt om de kleurstof in de huid te laten trekken ontstaat een tekening die weken en soms zelfs maanden blijft zitten. Er bestaat ook zwarte henna. Deze stof trekt sneller in de huid maar brengt ook een gezondheidsrisico met zich mee.
Een schutterstatoeage bestaat uit donkere vlekken op de hand, die ontstaan doordat iemand veelvuldig met een vuurwapen heeft geschoten waarbij kleine kruitresten met grote kracht in de huid werden gedrukt die uiteindelijk tot de vlekken hebben geleid. Vergelijkbaar hiermee is de mijnwerkerstatoeage, als gevolg van kolenstof dat in wondjes is gekomen.